Copanele cu piure de telina si sos de morcovi

de anomisana in Pui, 4 Aug 2013 | 11896 vizualizari

 

De cand cu pasiunea nebuna pentru torturit care vine in completarea stresului si a programului aglomerat de la munca, parca am uitat de placerea de a gati, pe care o am dintotdeauna. Si pentru ca am fost fortata la 4 zile libere, m-am intors la dragostea dintai, gatitul, si la dragostea dintai in materie de internet, bucataras.ro. Vin inaintea vostra cu o reteta preluata partial de la Sara & Miki, alias culorile din farfurie, o reteta minunata. Reteta lor era cu cotlet de porc, eu am inlocuit cu copanele de pui si am facut-o dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe inferioare de pui
  • ulei de masline
  • sare, piper alb
  • cimbru
  • curry
  • 100 ml bere blonda

Piure de telina

  • cam 0,5 kg telina
  • 3-4 cartofi
  • 2 linguri unt
  • lapte
  • sare

Pentru sos de morcovi

  • 3-4 morcovi
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura amidon
  • supa de legume
  • sare, piper alb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele cu piure de telina si sos de morcovi:

Pulpele se curata si se spala, apoi se usuca cu servete de hartie. Se ung cu un amestec de ulei de masline, sare, piper, cimbru si curry si se lasa la rece o ora. Se prajesc putin intr-o tigaie, pana se face putina crusta, apoi se pun in tava la cuptor si se lasa pana se prajesc bine, intorcand de pe o parte pe alta si acoperind cu sos propriu. Spre sfarsit se adauga putina bere, dupa gust.

Morcovii se curata si se fierb. Cand sunt fierti se paseaza. Intr-un vas se topesc 2 linguri de unt, se adauza zaharul, si amidonul dizolvat in putina supa. Se adauga si morcovii pasati si se mai fierbe putin, pana se obtine un sos. 

Separat se fierbe telina, curatata si taiata cuburi. Dupa ce fierbe cam 15 minute se adauga cartofii curatati si taiati cubulete si se continua fierberea. Cand sunt bine fierti se paseaza mixul, se adauga untul, laptele si sarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu piure de telina si sos de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

diaconta 1

04.08.2013, 20:15

Super mancare
imi era dor de tine fata draga

anomisana 1

04.08.2013, 20:43

Imi era dor si mie de voi, dar nu stiu ce ma retinea sa vin aici. Laura, iti fac eu torturi pana implineste Denis 14 ani.

anomisana 1

04.08.2013, 20:44

O mancare buna si simpla.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Copanele de pui cu miere la cuptor